søndag, september 12, 2010

11.09.10

I natt sov jeg lite og ingenting. etter en dotur kl halv tre fikk jeg ikke sove igjen. Kl seks stod jeg og en av mine 3 sammboere, Karoline fra Kverneviken, opp. Vi gikk en tur på jakt etter butikken, men den var enda stengt. Kl åtte fikk vi en omvisning i byen med en guide. Vi ble vist butikker, gode resturanger og trygge banker og pengevekslingsplasser. Tilbake på skolen var det oppmøte for fossevandring i den subtropiske jungelen på øya. Vi ble utstyrt med hjelmer og flytevester og trasket avgårde innover jungelen. Vi krysset mange bekker og elver, og jeg slang meg faktisk i en liane. Etter en god vandring oppover en elv kom vi til en nesten ti meter høy foss. Bassenget fossen endte i var sirkulært og omkranset av klipper med hengeplanter av alle farger typer og størrelser. Vann dryppet ned fjellsidene og plasket ned i det grønnhvite fossebassenget. Bunn i sjøen var av hvit stein/gjørme. Dette gav vannet en ssærpregen farge. Temperaturen var behagelig i skyggen, med ca 30 grader, men trykkende pga av de 94% lyftfuktighet.

Vi klatret opp ved siden av fossen og vandret videre opp fosser. Vi gikk i vannet og svømte og klatret opp på fjellhyller som ledet oss til neste avsats. Etter den syvende fossen var det fortsatt 20 fosser igjen før man nådde toppen på fjellet, og di ble vanskeligere å klatre. VI snudde og på vei ned rusjet og hoppet vi ned fossene. Den siste fossen hoppet vi bare ned di siste 5-6 meterene. De øverste meterene var det montert stige.

DA vi hadde kjørt tilbake til Cabarete på en åpen turbuss, dvs uten tak, pakket vi uten og ordnet leiligheten. Vi hadde nemlig ikke fått tid til å pakke ut kvelden før. VI gikk på butikken og kjøpte noen nødvendigheter før vi tok os en god lang svømmetur langs stranden i det strålende solskinnet og jogget tilbake. Hærligt!

På kvelden dro vi til huset til kjæresten til en ansatt på skolen. Dette huset er ca 30 min utenfor Cabarete opp i fjellet, inn i jungelen. her ble vi servert masse god, dominikans mat og ble underholdt av en gruppe musikanter som spilte så det jomet! Alle danset, det er slik kulturen er her, det er slik man sosialiseres. Selv småguttene på 4-5 år bød damene opp til dans og sjarmerte oss alle dønn i senk. Etter en 4,5 time her, så gikk vi tilbkae til Hotel Hummingbird, plassen vi bor, og skiftet om til kjoler vi kunne svinge oss i. Neste stopp var et utested på stranden med ekte karibiske damsere med skjørt av strå, etter dis hoftevrikkende opptreden var det salsa- og batchatadansing for alle penga. Nå er jeg stuptrøtt... har sovet 6 timer på snart 3 døgn. Det skal bli godt me fri i morgen. Morgendagens timeplan består av vollyball, bading, soling og soving, evt en joggetur:)

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden